Mediatheek

 

De mediatheek beschikt over een uitgebreide collectie boeken, foto’s, tekeningen, bouwtekeningen, dia’s en films over suiker en vlas.

 

Zowel oudere exemplaren over de geschiedenis van de teelt en de verwerking vroeger als over de huidige processen. De meeste boeken over suiker gaan over alles wat te maken heeft met de suikerbiet, maar we hebben ook boeken over suikerriet.

 

Constant wordt ervoor gezorgd dat de collectie met de relevante gegevens wordt vastgelegd en bijgehouden in het collectieregistratiesysteem. Tevens wordt hierbij de standplaats vermeld en het is dan ook van belang bij wijzigingen die door te geven. Elk item heeft een uniek, vantevoren in schema vastgelegd, collectienummer en is hierop of op andere zoektermen terug te vinden. Ook worden er één of meer foto’s van het item gemaakt en toegevoegd. Dit alles volgens de geldende regels van de Museumnorm.

 

 

Na lange tijd gebruik te hebben gemaakt van het collectieregistratieprogramma Pandora, zijn we, na een testperiode van een aantal maanden, in mei 2023 overgeschakeld op het online programma Memorix Maior van Erfgoed Brabant. Het is het ook mogelijk om (delen van) de collectie op internet te tonen met behulp van BrabantCloud.