Nederlands __ English
353 Bijproducten uit suiker
De melasse als restproduct ging vroeger naar de Zuid Nederlandse Spiritus Fabriek (later Nedalco) in Bergen op Zoom. Hier werd uit melasse o.a. spiritus, antivries, maar ook pure alcohol gemaakt, waaruit weer de diverse jenevers, likeuren werden gedestilleerd.
Omdat het huidige suikerproces de melasse steeds meer uitput en het zodoende voor de alcoholproductie niet meer interessant is, is men overgestapt op tarwe en maïs.
Melasse wordt nu nog gebruikt onder andere voor de productie van suikerstropen en als smaakmaker in veevoeders.
Links boven ziet u diverse strooisels in allerlei smaken en vormen voor o.a. op cup cakes en pannenkoeken.
Alternatieve zoetstoffen, zoals zoetjes, stevia en dergelijke kunnen niet ontbreken.
U kunt nu verdergaan met nummer 355 “Klontjesmachine”.
English
353 Bijproducten uit suiker (Sugar by-products)
The molasses as a residual product used to go to the South Netherlands Spiritus Factory (later Nedalco) in Bergen op Zoom. Here, molasses was used to make methylated spirits, antifreeze, but also pure alcohol, from which the various gins and liqueurs were distilled.
Because the current sugar process depletes the molasses more and more and it is, therefore, no longer interesting for alcohol production, they switched to wheat and maize.
Molasses is still used, among other things, for the production of sugar syrups and as a seasoning in animal feed.
At the top left you can see various sprinkles in all kinds of flavors and shapes for cup-cakes and pancakes.
Alternative sweeteners, such as sweeteners, stevia and the like, cannot be missed.
You can now proceed with number 355 “Klontjesmachine”.
De QR code voor deze pagina is