347 Toepassing van suiker

 

Suiker zit als zoetstof in allerlei voedsel zoals snoepgoed en koekjes en wordt ook gebruikt als smaakversterker in groente conserven zoals erwtjes en boontjes.

Koks gebruiken suiker ook om bij gerechten met pepers en pittige specerijen de smaken in balans te brengen.

Tevens is suiker een verstevigingsmiddel, bijvoorbeeld in ijsjes en is het bruikbaar als glazuur op taartjes.

In zeep, papier, aardewerk, glas en zelfs autobanden kan suiker voorkomen.

Suiker kan ook zorgen dat dingen minder snel hard worden, bijvoorbeeld cement en lijm.

We kennen suiker in de vorm van kleine kristallen. De suikerfabriek levert ze in allerlei maten van grof tot zeer fijn.

Suikerklontjes worden gemaakt door suiker vochtig te maken, in ’n mal te persen en te laten drogen.

Suiker wordt onder andere verpakt in zakjes of sticks voor koffie en thee, maar ook in balen van 25 kg. Een grote hoeveelheid wordt in silowagens naar de klant gebracht.

De gemiddelde Nederlander verbruikt nu per jaar zo’n 39 kilogram suiker. Die zit niet alleen in snoep, koekjes en toetjes, maar ook in bijvoorbeeld soep in blik, ketjap, slaatjes en pindakaas.

U kunt nu verdergaan met nummer 348 “Proceslaboratorium”.

 

De QR code voor deze pagina is QR_Code_347-toepassing-van-suiker.png