Nederlands __ English
347 Toepassing van suiker
Suiker zit als zoetstof in allerlei voedsel zoals snoepgoed en koekjes en wordt ook gebruikt als smaakversterker in groente conserven zoals erwtjes en boontjes.
Koks gebruiken suiker ook om bij gerechten met pepers en pittige specerijen de smaken in balans te brengen.
Tevens is suiker een verstevigingsmiddel, bijvoorbeeld in ijsjes en is het bruikbaar als glazuur op taartjes.
In zeep, papier, aardewerk, glas en zelfs autobanden kan suiker voorkomen.
Suiker kan ook zorgen dat dingen minder snel hard worden, bijvoorbeeld cement en lijm.
We kennen suiker in de vorm van kleine kristallen. De suikerfabriek levert ze in allerlei maten van grof tot zeer fijn.
Suikerklontjes worden gemaakt door suiker vochtig te maken, in ’n mal te persen en te laten drogen.
Suiker wordt onder andere verpakt in zakjes of sticks voor koffie en thee, maar ook in balen van 25 kg. Een grote hoeveelheid wordt in silowagens naar de klant gebracht.
De gemiddelde Nederlander verbruikt nu per jaar zo’n 39 kilogram suiker. Die zit niet alleen in snoep, koekjes en toetjes, maar ook in bijvoorbeeld soep in blik, ketjap, slaatjes en pindakaas.
U kunt nu verdergaan met nummer 348 “Proceslaboratorium”.
English
347 Toepassing van suiker (Application of sugar)
Sugar is found as a sweetener in all kinds of foods such as sweets and biscuits and is also used as a flavour enhancer in vegetable preserves such as garden peas and beans.
Chefs also use sugar to balance the flavours in dishes with peppers and spicy spices.
Sugar is also a firming agent, for example in ice creams, and can be used as icing on cakes.
Soap, paper, pottery, glass and even car tyres can contain sugar.
Sugar can also make things harder slowly, for example cement and glue.
We know sugar in the form of small crystals. The sugar factory supplies them in all kinds of sizes, from coarse to very fine.
Sugar cubes are made by moistening sugar, pressing it into a mould and letting it dry.
Sugar is packaged in bags or sticks for coffee and tea, but also in sacks of 25 kg. Also larger quantities can be transported to customers in silo trucks.
The average Dutch person now consumes about 39 kilograms of sugar per year. It is not only found in sweets, cookies and desserts, but also in, for example, canned soup, soy sauce, salads, peanut butter etc.
You can now proceed to number 348 “Proceslaboratorium”.
De QR code voor deze pagina is