Nederlands __ English
343 Suikerbroden
Suikerbroden werden gemaakt door vloeibare suiker van 70 graden in een kegelvorm te gieten. Door afkoeling gaat de suiker weer kristalliseren. Na drogen kan het suikerbrood ingepakt worden.
Zo’n suikerbrood ging hoofdzakelijk naar streken met woestijnen, zoals in Afrika en Arabië.
De broden hingen dan meestal in een zak aan het zadel van een kameel. Zand, stof en ongedierte konden de suikerbroden zo niet bevuilen.
Met een zwaard werden er stukken van het suikerbrood afgehakt en die werden klein gemaakt met een soort schaar of kniptang.
De brokjes gingen in de thee of in de mond om te snoepen.
Vanaf begin jaren 1970 worden ze niet meer gemaakt.
U kunt nu verdergaan met nummer 345 “Speciale suikerproducten”.
English
343 Suikerbroden (Sugar loaves)
Sugar loaves were made by pouring 70-degree liquid sugar into a cone shaped mould. Cooling will cause the sugar to crystallize again. After drying, the sugar loaf can be wrapped.
Such sugar loaf was mainly exported to regions with deserts, such as in Africa and Arabia.
The loaves of sugar were usually hung in a sack on the saddle of a camel. Sand, dust and vermin could not soil the sugar loaves.
Pieces of the sugar loaf were cut off with a sword and they were cut into pieces with a kind of scissors or wire cutters.
The pieces went into the tea or into the mouth as a snack. From the early 1970s, they are no longer made.
You can now proceed to number 345 “Speciale suikerproducten”.
De QR code voor deze pagina is