Nederlands __ English
323 Broeitrog
Het snijdsel wordt nu via een transportband gestort in de koker van de broeitrog. Dit is een horizontaal liggende, gesloten ronde trommel waarin water zit van 70 graden Celsius. In de trommel zit een wormvormige, ronddraaiende cilinder. Die zorgt ervoor dat het snijdsel wordt getransporteerd naar de diffusietoren. Bij de maquette is de broeitrog duidelijk zichtbaar. Maar eerst nog even dit: in de broeitrog gaat het snijdsel op een bepaalde temperatuur broeien waardoor het suikersap uit de plantencellen kan komen. Het eerder genoemde snijoppervlak is hier van belang. Per 24 uur wordt tot 30.000 ton bieten versneden.
U kunt nu verdergaan met nummer 325 “Diffusie”.
English
323 Broeitrog (Scalding trough)
The cuttings are now dumped into the tube of the scalding trough via a conveyor belt. This is a horizontal, closed round drum that contains water at 70 degrees Celsius. Inside the drum is a worm-shaped, rotating cylinder. This ensures that the cuttings are transported to the diffusion tower. The scalding trough is clearly visible on the model. But first in the heat trough, the cuttings will be scalded at a certain temperature, allowing the sugar juice to come out of the plant cells. The aforementioned cutting surface is important here. Up to 30,000 tonnes of sugar beet are cut every 24 hours.
You can now proceed with number 325 "Diffusie".
De QR code voor deze pagina is